top of page

Welke 5 must visit interieur en design beurzen komen er nog aan in 2023?

Bijgewerkt op: 29 apr. 2023

Milaan Design Week is net afgelopen en dit jaar staan er nog veel interieurbeurzen op de planning. De ideale locatie om inspiratie op te doen, je netwerk uit te breiden, je huidige leveranciers te ontmoeten en mooie nieuwe merken te ontdekken. Als interieurprofessional moet je natuurlijk up to date zijn en zien wat alle interieurmerken in petto hebben. Waar ga ik jou dit jaar nog zien? Hieronder lees je mijn 5 tips:


1. Design District | Rotterdam | 24, 25 en 26 mei 2023


Design District is het vakevenement voor interieurprofessionals in Rotterdam. Gedurende 3 dagen is de beursvloer, in de oude Van Nelle Fabriek, van ruim 10.000 m² gevuld met de presentaties van zo'n 200 interieurmerken. En Design District is meer dan een beurs, je vindt er ook exposities van design academies en jonge ontwerpers en er is ook een programma gericht op interieurprofesssionals.


Dit jaar sta ik samen met interieurfotograaf Gertrude van den Brink dagelijks op het podium voor De Interieur Club Live Talk. Wij gaan in gesprek met andere professionals uit de interieurbranche en na afloop heb jij de mogelijkheid om vragen te stellen aan onze gasten. Dit zijn onze gasten:

Schrijf je hier in voor één van De Interieur Club Live Talk tijdens Design District Rotterdam.2. 3daysofdesign | Kopenhagen | 7 - 9 juni 2023


3 days of design is hét jaarlijkse designevenement in de hoofdstad van Denemarken. Verspreid door heel Kopenhagen kun je genieten van onder andere Scandinavisch design. Maar niet alleen kan je bewonderen wat de Deens Design te bieden heeft. Alle merken in de stad (meer dan 280 locaties) zetten hun deuren wijd open. Veel bekende interieurmerken zoals Blomus, Flos, &Tradition, Cosentino, Hay, Tarkett en Muuto laten hun collectie zien.


Alle interieurbedrijven lanceren hun nieuwste designs en de buitenlandse merken exposeren in hun showroom of bij hun vertegenwoordigers. Er is een uitgebreid programma met events, lezingen en tentoonstellingen. Check de website voor alle details van 3daysofdesign:3. Maison&Objet | Parijs | 7 - 11 september 2023


Qui Qui Paris! Deze interieurbeurs in Parijs is altijd 2 keer per jaar in het expositiecentrum Paris Nord Villepinte. Dit jaar is deze Europese beurs nog in september. Maison&Objet wordt naast Salone del Mobile gezien als het belangrijkste Europese evenement voor de interieurbranche. Net als in Milaan is er in de stad zelf ook veel te doen rondom de beurs. Veel interieurprofessionals blijven juist in de stad hangen en komen überhaupt niet op de beurs.


Met de Thalys ben je vanuit Amsterdam in ongeveer 3 uur in Parijs. Dus je bent er zo! Tijdens Maison & Objet presenteert de volledige interieurbranche zijn nieuwste collecties, met veel textiel, meubilair en accessoires.


Maison&Objet is groot. Héél groot. Wil je niet ten onder gaan in het visuele geweld van de duizenden exposanten? Bereid je dan van te voren goed voor via de website en download de app!4. EDIT Napoli | Napoli | 6 - 8 oktober


Nog een relatief onbekende interieurbeurs maar dit is de tip van de hoofdredacteur van ELLE Decoration Nederland Evelien Reich. EDIT Napoli is een innovatieve designbeurs die is opgericht om een ​​nieuwe generatie ontwerpers te ondersteunen, promoten en te vieren. De beurs richt zich op de opkomst van de ontwerpers die voorop lopen en de traditionele designwereld uitdaagt. Hoe leuk is om een weekend Napoli te combineren met deze beurs?5. Dutch Design Week | Eindhoven | 21 - 29 oktober 2023


Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n 120 locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.


Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent.


DDW concentreert zich op het ontwerp van de toekomst en de toekomst van ontwerp. "We zien het als onze opgave te laten zien hoe ontwerpers wereldwijd vormgeven aan een positieve toekomst en om de positie en betekenis van Nederlandse ontwerpers daarbij te versterken."Je leest het al veel tips en veel om naar toe te gaan! Wellicht zie ik jou snel op één van deze interieurbeurzen dit jaar!

bottom of page