top of page

Mark Timo in vakjury Design District Awards 2023

Bijgewerkt op: 16 mei 2023

Design District staat bijna voor de deur! Dit is hét vakevenement voor de interieurprofessional in Rotterdam. Gedurende 3 dagen op 24, 25 en 26 mei is de beursvloer van de Van Nelle Fabriek van ruim 10.000 m² gevuld met presentaties van zo'n 200 interieurmerken. En Design District is meer dan een beurs, je vindt er ook exposities van design academies en jonge ontwerpers en je kan natuurlijk ook een talk van het programma volgen.


Ook dit jaar worden de Design District Awards uitgereikt. De prijzen die onder andere uitgereikt worden is voor het beste product en beste stand. De deelnemers hebben de gelegenheid gehad om hun beste product in te zenden voor de District Awards. Tijdens de beurs bekijkt de vakjury alle producten op de stand en kiest een aantal winnaars die tijdens Design District bekend worden gemaakt.


Dit jaar in de vakjury voor de Design District Awards:


Annet van der Zalm van Zalmstudios

Annet van der Zalm werkt al meer dan 25 jaar als binnenhuisarchitect en ontwerper. Autodidact met een aangeboren gevoel en een scherp oog voor esthetiek. ‘Van jongs af aan voelde ik me geroepen om ruimtes op te warmen, om mijn persoonlijke draai te geven aan verschillende omgevingen. Ik begon met bloemschikken, antiek verzamelen, displaydesign en al snel merkte ik dat mijn manier van cureren, alles in elkaar zetten, erg aansloeg.’ Verder leidde de veelzijdige creatieveling ook jarenlang een leuk team bij een ander interieurbureau. Nu is de cirkel rond nu ze leiding geeft aan haar ontwerpbureau Zalmstudios.


Arjan van Raadshoven van Vij5

Arjan van Raadshooven is één van de initiatiefnemers en curatoren van de Vij5-collectie. Arjan studeerde ‘Architectuur’ aan de TU. Direct na zijn afstuderen in 2006 richtte hij samen met Anieke Branderhorst het ontwerplabel Vij5 op. Samen ontwierpen ze de basis van de productcollectie en selecteren ze producten van externe ontwerpers om het label aan te vullen. Overtuigd van het feit dat samenwerking een meerwaarde oplevert in iedere denkbare situatie werd het één van de basisprincipes van Vij5, zichtbaar in het groeiende aantal samenwerkingen met andere ontwerpers. Hierbij zoekt het stel naar ontwerpen die aansluiten bij hun eigen signatuur.


Mark Timo van De Interieur Club

Mark Timo is een interieurprofessional uit Amsterdam.​ Interieurontwerper, interieurexpert, productontwerper, netwerker in de interieurbranche? "Ik noem mij liever een creatieve ondernemer met passie voor design en interieur" aldus Mark Timo. Bij De Interieur Club verbindt en inspireert Mark Timo interieurprofessionals met De Interieur Club Podcast, de netwerkborrels voor de interieurbranche en De Interieur Club Academie. Tijdens Design District host Mark Timo samen met interieurfotograaf Gertrude van den Brink De Interieur Club Live Talks op woensdag 24 mei en donderdag 25 mei.


Saskia Simon van OMA

Saskia Simon is architect bij OMA. Ze studeerde Bouwkunde aan de TU Delft en vervolgens Graduate Design aan de Architectural Association. Het bureau werkt aan een zeer divers spectrum van projecten, waardoor wij met veel schaal niveaus te maken krijgen: van masterplan tot bijvoorbeeld tentoonstelling of meubel ontwerp. Wij zijn altijd nieuwsgierig naar nieuwe producten of vragen producenten om alternatieve behandelingen van hun materialen als wij dat nodig achten opdat ze duurzaam zijn, ‘tijdloos’ en een integraal onderdeel van het ontwerp vormen. Ik ben erg benieuwd naar de Design District en hoop op verassende ontwerpen en inspirerende producten.


Wil je een gratis toegangsticket voor Design District eind mei in Rotterdam? Aanmelden via deze link!


Comments


bottom of page